Projectleiding

De dienst zelf

Niet alleen ICT projecten, maar ook communicatie projecten blijken vaak uit de hand te lopen. Ze leverden niet op wat beloofd werd, gingen meer kosten dan begroot. Zaken waar u niet op zat te wachten.

Projectleiding is bedoeld om ervoor te zorgen dat uw project gezond begint en gezond eindigt. Het gaat daarbij dus niet alleen om het evalueren van de oplevering, maar juist vooral om het proces tussen begin en eind. De projectleiders van organisaties die zelf iets voor u moeten opleveren, bevinden zich vaak in een spagaat. Zij zijn daardoor soms meer bezig hun eigen organisatie te beschermen dan zich om uw projectresultaten te bekommeren.

De projectbegeleiding uitgevoerd door de consultants van Panthera is objectief en onafhankelijk en ondersteunt bij alle onderdelen van een project. Ze volgt daarbij zoveel mogelijk een afgeleide van de bekende en geprezen Prince2 methode. Het vaststellen van eisen en wensen, in de vorm van functionele beschrijvingen of schriftelijke briefings (vaak voor ontwerpers of webdesigners), de selectie van middelen, tussentijdse evaluaties en testen, acceptatietesten en evaluaties een belangrijke rol spelen.

Panthera heeft ervaren projectleiders en consultants voor u beschikbaar die u kunnen ondersteunen bij het opstarten en uitvoeren van uw ICT- en/of Online Marketing projecten. We leiden voor bekende merken de totstandkoming van bijvoorbeeld actiesites door top ontwerpbureaus, maar staan ook aan de wieg van het succesvol implementeren van webshops, email en workflow oplossingen of financiële systemen. We voeren implementatieprojecten uit, leiden software ontwikkelingstrajecten tot een goed einde en zorgen ervoor dat netwerken door kabelboeren perfect worden gerealiseerd.

Door de projectleiding bij een professionele en onafhankelijke partner te beleggen, kan iedereen zich bezighouden met wat hij het beste kan. De directeur kan zich richten op het leiden van zijn bedrijf, de marketeer kan zich weer voor 100% op de marketing richten. De projectleiders van Panthera zorgen dat wat de directeur of brandmanager bedacht heeft, ook daadwerkelijk goed en binnen budget wordt gerealiseerd. Een bewezen aanpak welke door alle partijen als positief wordt ervaren!

Projectleiding voor ICT Projecten

De ICT Projectleider heeft als taak het ICT project te sturen en te bewaken op de hoofdlijnen. Hij is daarmee verantwoordelijk voor het verloop van het project en het behalen van de projectdoelen binnen de gestelde randvoorwaarden van tijd en geld. Hij treedt op als de spil tussen alle interne en externe betrokken partijen en stuurt deze tijdens het project aan.

Los van de projectleiders technieken bereikt Panthera kwaliteit in haar ICT projecten door niet technisch, maar functioneel naar ICT te kijken. ICT is in onze ogen geen doel, maar een middel om de bedrijfsdoelen te realiseren. Voor de ervaren Panthera consultants is het niet zo moeilijk om wensen van eisen te onderscheiden. Ze kennen als geen ander de ICT markt, weten wat er mogelijk is en hoe men met beperkte budgetten toch heel goede resultaten neer kan zetten.

Tijdens de start van het project maken we de huidige en gewenste situatie helder door gebruik te maken van onze quick scans en andere instrumenten. Tijdens de inventarisatiefase blijkt daardoor meestal al snel waar de schoen wringt en wat er gedaan moet worden dit op te lossen.

Als het huidige resultaat bereikt wordt door mensen, middelen en omgevingsfactoren, dan zal het gewenste resultaat alleen bereikt kunnen worden door deze parameters anders in te stellen. De oplossing kan daardoor in het opzetten en geven van een opleiding zitten, maar net zo goed door de plaatsing van nieuwe servers of door de installatie van andere software. Ook kan het nodig zijn bepaalde werkprocedures te veranderen.

Het verschil tussen het huidige en gewenste niveau wordt door ons het aspiratieniveau genoemd. Het aspiratieniveau lossen wij op door niet alleen heldere en betaalbare projecten te definiëren, maar door ze ook tot een goed einde te leiden.

Projectleiding voor Online Marketing projecten

Om op professionele wijze een Online Marketing project te kunnen leiden, is veel ervaring in combinatie met specifieke kennis nodig. Enerzijds moet de projectleider kunnen sparren met de marketeer of brandmanager over zijn idee en de haalbaarheid online, terwijl hij anderzijds moet begrijpen wat webbased ontwikkeling inhoudt, hoe creatieve trajecten verlopen en bijvoorbeeld welke risico’s gelopen wordt bij online gaming of imago schade.

De consultants van Panthera die de Online Marketing projectleiding op zich nemen, hebben voor grote en kleinere organisaties de meest uiteenlopende projecten succesvol opgeleverd. Of het nu voor Lays, Pepsi, Doritos, het wervingsinstituut of de camperverkoper was, al deze projecten hebben ons geleerd waar je op moet letten.

De ontwikkelingen binnen de wereld van Online Marketing gaan zo snel dat wat vandaag ‘hot’ is, morgen al weer achterhaald kan zijn. Wij houden ons daarom continue bezig met de ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld direct mailing, de redemptie op banners, Google AdWords campagnes en Facebook acties. Een fascinerende snelle wereld, maar ook een waarbij vakkundige ervaren projectleiding u enorm veel kan besparen. En dat zowel financieel als op factoren zoals imago schade.

“Ze komt wekelijks bij ons in België en doet dit al jaren. Er gaan geen online marketing projecten van start zonder dat zij er naar gekeken heeft.”

“Je leest wel eens van ICT projecten die totaal uit de hand zijn gelopen, zoals bij de overheid. Nou, zo’n case hadden wij ook. Toen namen we een projectleider van Panthera in de arm. Hij kreeg het voor elkaar om uiteindelijk toch nog binnen het budget alles goed voor elkaar te krijgen!”

“Hij zei dat hij dit project als een “Hit-In-One” wilde opleveren. Ik moet eerlijk zijn, al pesten we elkaar hier nog wel eens, maar dat zou in dit geval ongepast zijn. Hij heeft dat doel namelijk glansrijk bereikt.”