Opleidingen

De dienst zelf

Een gerichte investering in uw medewerkers kan uw organisatie verder helpen. Al sinds 1996 helpt Panthera haar partners hierbij. Dit doen we door u te helpen uw trainingen te optimaliseren, door de opleidingen die wij u en uw medewerkers kunnen aanbieden en middels coaching. Wij zorgen ervoor dat ons aanbod volledig is afgestemd op uw wensen en behoeften, en dat deze door didactisch onderbouwde professionals worden verzorgd zodat u het maximale rendament uit uw investering kunt halen.

Opleidingen

Panthera BV verzorgt sinds 1996 trainingen. Wij ontwikkelen opleidingsplannen, en leiden trainers op. Tevens kunnen wij helpen om uw eigen opleidingen te verbeteren door met u uw cursusaanbod, lesstijl en cursusmateriaal door te nemen en daar waar nodig advies te geven dit aan te passen.

Zelf geven we ook trainingen. Vaak op het gebied van het leren werken met specifieke software zoals Joomla, WordPress of Photoshop, systeem- en netwerkbeheer, software development en kantoorautomatiserings tools zoals PowerPoint en Excel. Maar we begeleiden en trainen mensen ook in management skills, Auditing, Online Analyses, ontwikkelen van online (vindbare) teksten, projectleiding en zelf in zakelijke fotografie.

Om ons werk goed te doen stellen we vooraf leerdoelen, leerstijlen en werkvormen vast. We zorgen er op die manier voor dat de trainingen zo efficiënt mogelijk aangeboden kunnen worden. Vakbekwame docenten verzorgen bij ons de trainingen en zorgen hiermee voor een hoog rendement. We toetsen of de gestelde leerdoelen bereikt zijn en sturen, indien nodig, bij.

Management training

Management vaardigheden zijn niet aangeboren, ze kunnen en moeten ontwikkeld worden. Tijdens onze managementtrainingen brengen we naast kennis vooral vaardigheden over en helpen we de deelnemers verkeerd aangeleerd gedrag te doorbreken.

We hebben een ruime keuze uit het type managementtrainingen waarbij de accenten verschillen. Maar in al onze trainingen staat een ding centraal: dat is uw organisatie! Om die reden zijn onze managementtraining modulair opgebouwd en eenvoudig aan uw behoefte aan te passen.

Een kleine greep uit de onderwerpen die wij vaak behandelen:

 • Inleiding tot leiderschap
 • Managementstijlen
 • Organisatieklimaat, -cultuur en prestatieniveau
 • De X-, Y- en Z-Managers
 • Velocity en flexibiliteit
 • Situationeel Leiderschap
 • Teamontwikkeling
 • Vergadertechnieken
 • Onderhandelen
 • Omgaan met conflicten
 • Relationele mechanismen

We verzorgen trainingen voor groepen van 2 tot meer dan 20 deelnemers. Dat kan zowel op locatie als bij ons in Utrecht.

.

Coaching

Wij helpen medewerkers van organisaties door ze van professionele begeleiding te voorzien waarbij wij als gelijkwaardige partner deze persoon ondersteunen bij het behalen van hun eigen doelen en die van de organisatie waarvoor zij werken. In tegenstelling tot opleidingen, ligt de focus bij coaching minder bij de inhoud en juist meer bij het proces.

Vaak leveren wij coaching aan managers. We staan naast hun en geven hun persoonlijke adviezen hoe ze zaken anders zouden kunnen aanpakken of er anders tegen aan zouden kunnen kijken. In feite verbeteren we hiermee hun prestaties en daarmee ook hun eigen gevoel van welzijn. Dergelijke coaching is daarom vergelijkbaar met “training on the job”.

Coaching kan ook worden ingezet om nare situaties te voorkomen of tegen te gaan. Een burnout heeft bijvoorbeeld grote gevolgen voor het individu en de organisatie. Deze situatie vraagt om veel meer dan “even bijkomen”. Een goede coach op het juiste moment kan een cruciale rol spelen door te helpen een burnout te voorkomen.

“Na een halve dag in-house training van Panthera wist ons finance team aanzienlijk meer over het gebruik van Microsoft Excel. De onderwerpen werden door Panthera vastgesteld nadat ze eerst bij ons op de werkvloer kwamen inventariseren wat wij veel gebruikten. Soms ook wel pijnlijk om te ervaren dat iemand ons zo eenvoudig kon laten zien wat we al jaren veel te omslachtig deden.”

“Gewoon goed om als interne opleider jezelf ook bij te scholen en af en toe een spiegel voor te laten houden. Sommige dingen doe je al zo lang tijdens het lesgeven, dat je er niet meer over nadenkt. Door Panthera mee te laten kijken, is niet alleen ons cursusaanbod verbeterd, we zijn ook beter les gaan geven.”