Management Advies

De dienst zelf

Vanuit onze ruime ervaring als interim managers binnen het ICT Management, Projectmanagement, Marketing, Communicatie, HR en Logistiek, hebben wij ons ontwikkeld als een managementconsultingbedrijf dat als adviesbureau door bedrijven, instellingen en de overheid wordt ingehuurd om te adviseren op het gebied van management en bedrijfsvoering.

Het is ons doel u met onze kennis te helpen om beter te kunnen functioneren en presteren. Dit bereiken wij door de aanwezige organisatieproblemen in kaart te brengen, de oorzaken te achterhalen en er verbeterplannen voor te ontwikkelen.

Wij adviseren niet alleen op managementgebied, we ondersteunen ook bij de implementatie van de door ons geadviseerde oplossingen. Dat kan door managers van uw organisatie bewust te maken van wat er speelt en hen aan te geven hoe daar mee om gegaan kan worden, maar we leiden managers ook op of scholen ze bij en kunnen als coach en/of klankbord naast u of uw collega’s staan.

Management Advies

U wilt uw bedrijfsvoering optimaliseren maar u weet niet meer hoe u verder moet? Heeft u het gevoel de controle te verliezen en voelt u de behoefte om eens met een onafhankelijke derde van gedachten wisselen over de aanpak?

Panthera Management & Consultancy heeft zich gespecialiseerd in de advisering van MKB ondernemingen. Juist voor de directeur in het MKB is het prettig en nuttig om samen met een onafhankelijk management consultant te sparren over de gang van zaken. Wat kan beter? Hoe kunnen we dat samen bereiken?

Wij geven u niet alleen advies en dienen als klankbord, we kunnen en willen u ook graag helpen de plannen uit te voeren!

Management Training

Management vaardigheden zijn niet aangeboren, ze kunnen en moeten ontwikkeld worden. Tijdens onze managementtrainingen brengen we naast kennis vooral vaardigheden over en helpen we de deelnemers verkeerd aangeleerd gedrag te doorbreken.

We hebben een ruime keuze uit het type managementtrainingen waarbij de accenten verschillen. Maar in al onze trainingen staat een ding centraal: dat is uw organisatie! Om die reden zijn onze managementtraining modulair opgebouwd en eenvoudig aan uw behoefte aan te passen.

Een kleine greep uit de onderwerpen die wij vaak behandelen:

 • Inleiding tot leiderschap
 • Managementstijlen
 • Organisatieklimaat, -cultuur en prestatieniveau
 • De X-, Y- en Z-Managers
 • Velocity en flexibiliteit
 • Situationeel Leiderschap
 • Teamontwikkeling
 • Vergadertechnieken
 • Onderhandelen
 • Omgaan met conflicten
 • Relationele mechanismen

We verzorgen trainingen voor groepen van 2 tot meer dan 20 deelnemers. Dat kan zowel op locatie als bij ons in Utrecht.

Coaching

Wij helpen medewerkers van organisaties door ze van professionele begeleiding te voorzien waarbij wij als gelijkwaardige partner deze persoon ondersteunen bij het behalen van hun eigen doelen en die van de organisatie waarvoor zij werken.

Vaak leveren wij coaching aan managers. We staan naast hen en geven persoonlijke adviezen hoe ze zaken anders zouden kunnen aanpakken of er anders tegen aan zouden kunnen kijken. In feite verbeteren we hiermee hun prestaties en daarmee ook hun eigen gevoel van welzijn. Dergelijke coaching is daarom vergelijkbaar met “training on the job”.

Coaching kan ook worden ingezet om nare situaties te voorkomen of tegen te gaan. Een burnout heeft bijvoorbeeld grote gevolgen voor het individu en de organisatie. Deze situatie vraagt om veel meer dan “even bijkomen”. Een goede coach op het juiste moment kan een cruciale rol spelen door te helpen een burnout te voorkomen.

Ook coachen wij voor persoonlijke ontwikkeling. Mensen die bijvoorbeeld moeite hebben met ‘nee’ zeggen, het idee hebben dat aan hun stoelpoten wordt gezaagd of zich ondergesneeuwd voelen door hun naaste collega’s.

“Alleen al aan de doordringende manier waarop de consultant van Panthera met mij aan de slag ging tijdens het coachingtraject wist ik al dat het wel een succes moest worden.”

“Tijdens de training heb ik me een paar keer afgevraagd of ik wel de meest geschikte kandidaat was voor de uitdaging die ons bedrijf te wachten stond. Ik kreeg echter zoveel tips en trucks in handen waarmee we het varkentje konden wassen, dat het eenvoudiger bleek dan leek. En wat zeker meespeelde, was het vertrouwen dat de trainer in mij leek te hebben, het vertrouwen dat ik het zeker zou kunnen.”

“Het was niet altijd even leuk, maar ik ben achteraf toch blij dat de Panthera consultant nooit een blad voor de mond heeft genomen en me steeds heeft verteld waar het op stond. Ik weet nu dat veel dingen ook aan mij lagen, en als een goede vriendin, die het beste met mij voor heeft, is me dat door haar duidelijk gemaakt. Ik snap nu ook dat ze me pas daarna heeft geholpen die dingen te veranderen. Ik moest het eerst zelf echt zien.”